İçeriğe geç

Proje Hakkında

Proje Aşamaları

  • Projemiz 4 çevrimiçi 2 yüz yüze olacak şekilde planlanan 6 aşamadan oluşmaktadır. Projemizin ilk aşaması “SWOG Mobil Uygulaması” olup proje süresince mobil uygulamanın aktif kullanımı sağlanarak eğitime destek ve verimlilik sağlaması hedeflenmektedir.
  • Projemizin “Kişisel Gelişim ve İngilizce Dil Eğitimleri” aşamasında, Bilge Kadınların kendileri tanıması ve geliştirmesiyle birlikte İngilizce dil becerilerini de geliştirmeleri hedeflenmektedir.
  • “Temel Teknoloji ve Yapay Zeka” aşamasında, bu kavramların terminolojisine hakim, küresel çapta çalışmalar yapabilecek becerilere sahip araştırmacı kadınlar yetiştirmek için online olarak gerçekleşecek olan 3.aşamada; temel bilgisayar kullanımı, bilgisayar terimleri, basit robotik kodlama, bilgisayarların çalışma mantığı, yapay zeka ile ilgili temel bilgiler ve kazandırılması hedeflenen birçok teknolojik bilgi ve beceriler bilge kadınlarımıza aktarılacaktır.
  • “Ebeveyn Eğitimleri ve Danışmanlık Hizmetleri” aşamamızda, Bilge Kadınlara hayatlarının her alanında hem psikolojik hem de sosyolojik açıdan güçlü bir profil kazandırmak amaçlanmaktadır. Bu kapsamda SWOG projesinin katılımcılarına verilecek olan psikolojik danışmanlıklar ile geçmişte yaşadıkları olumsuz deneyimlere karşı iyileştirici, yaşamakta oldukları sorunlara yönelik destekleyici ve yaşanması muhtemel durumlara yönelik önleyici adımlar atılması hedeflenmektedir.
  • 9 GAP ilini kapsayacak olan “Bilge Kadınlar GAP Şehirleri Kültürü Eğitimi” aşamamızda, toplamda 11 gün boyunca teknolojiden proje hazırlamaya, dokumacılıktan mutfak sanatlarına, çocuk oyunlarından halk oyunlarına, müzik aleti yapımından gümüş takı ve telkari işlemeciliğine, şehir kültüründen mimariye, astronomiden gastronomiye, tarihten arkeolojiye birçok içerik hakkında bilgi sahibi olacak ve yapılacak kızlara rol model olacak girişimciler ile seminerlerle birlikte kongre aşamamızdan önceki son aşamayı tamamlamış olacağız.
  • Son aşamamız olan “Bilge Kadınlar Kongresi”nde kadınları ele alan sosyolojik, teknolojik ve hukuki birçok alanda yapılmış çalışmaların sunulacağı, halka açık kongre, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de kapsayacak bir tarihte düzenlenecektir. Böylelikle toplum ve akademi arasında kadınlar üzerine farkındalık yaratmak amacıyla bir köprü kurulmuş olacaktır. Bu kongrenin, GAP bölgesinde yaşayan kadınlar başta olmak üzere pek çok kadının sesi olması ve kadınları toplumda daha görünür hale getirmesi beklenmektedir.